جمعه ۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۰
حمایت از کسب و کارهای فرهنگی هنری

لادن حیدری، معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از حمایت از کسب و کارهای فرهنگی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، لادن حیدری، معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز دوشنبه 10 آذر 99 در گفت‌وگو با برنامه ایران امروز در رادیو ایران  در خصوص وضعیت معیشتی هنرمندان در دوران کرونا گفت: معیشت هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر و ادب از دیرباز مشکلات اساسی داشته و منحصر به امروز نیست، مسلما با بحران بیماری کرونا و شرایط اقتصادی کنونی مزید بر علت نیز شده است. من شخصا منکر این شرایط سخت و طاقت فرسا برای هنرمندان نیستم. ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله دستگاه‌هایی هستیم که مختصر بودجه‌ای برای توزیع بین اصحاب فرهنگ و هنر و ادب داریم، که متاسفانه تکافوی مشکلات اصحاب فرهنگ و هنر را نمی‌کند. 

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: بزرگترین بحران در حوزه هنرمندان و اهالی فرهنگ و ادب مختص زیرساخت‌هایی است که از گذشته وجود نداشته، از جمله اینکه بیمه تامین اجتماعی نبودند، دیگر اینکه فعالیت هنرمندان به عنوان شغل شناخته نمی‌شد و بیمه بیکاری به آنان تعلق نمی‌گرفت و مسایل عدیده‌ای که در شرایط کنونی ظهور و بروز بیشتری پیدا کرده و شاید تعمیر و مرمت این آسیب‌های گذشته زمان‌بر باشد. ولی قدم‌هایی در این زمینه برداشته شده است، یکی از اقداماتی که انجام شده در زمینه حل مشکل بیمه بیکاری هنرمندان بوده که بالاخره در کمیسیون‌های دولت به تصویب رسیده است. بعد از سال‌های سال پیگیری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دولت موفق شدیم این مساله را حل کرده و آیین‌نامه آن تنظیم شده است که انشاالله در سال 1400 تامین منابع آن تامین و اجرایی خواهد شد. 

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه رادیویی ایران امروز گفت: مسایل و مشکلات اهالی فرهنگ و هنر و ادب بسیار گسترده‌تر از مثالی است که زدم و حل این مشکلات نیازمند بازبینی ساختارها در این زمینه است. در این فرصت کاملا پیش‌بینی نشده برای مقابله با آثار کرونا که پیش آمده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از دستگاه‌های بسیار فعال بوده که دلیل آن آسیب‌پذیرتر بودن این حوزه است. حوزه فرهنگ و هنر یکی از حوزه‌هایی است که از ابتدای شیوع ویروس کرونا، هم با هدف سلامت مردم در تعطیلی پیش قدم بوده و هم به دلیل تعطیلی فعالیت‌های فرهنگی هنری تعطیل شده و آسیب دیده است. 

حیدری در خصوص برآورد و جبران خسارات اصحاب فرهنگ و هنر و ادب گفت: ما برای جبران این خسارات در دو قدم برآورد خسارت داشتیم و اعلام کردیم. یکی پایان فروردین و یکی در پایان شهریور 99 که همه به صورت مکتوب و مستند هم به ستاد کرونا و هم مراجع ذی‌ربط، مجلس و سایر حوزه‌های مربوطه اعلام شده است. بیش از 22 هزار واحد کسب و کار آسیب دیده شناسایی شده است و قریب 200 هزار نفرشاغل آسیب دیده داشتیم. 

وی افزود: در اولین قدم موفق شدیم کسب و کارهای فرهنگی را جزو معدود رسته‌هایی اعلام کنیم که می‌توانستند از تسهیلات حمایتی دولت برخوردار شوند و پس از آن برای تخفیف و امهال و بخشودگی‌های دیون و مالیات و حتی اجاره بهای در اختیار فعالان فرهنگی هنری و بخشودگی اجور آن اقدام کردیم. هم زمان شوراهای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوصی را تشکیل دادیم و در وزارت کار تمامی صنوف به بیان مشکلات پرداختند، هر آنچه که در توان دستگاه‌ها بود انجام شد، شرایط اقتصادی در دوران کرونا فشار مضاعفی بر کشور ما وارد کرد که پایه اصلی آن در تحریم‌های ناجوانمردانه و نابخردانه‌ای بوده که بر کشور ما تحمیل شده است. 

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص بیمه و کمک هزینه و تسهیلات قابل پرداخت به هنرمندان گفت: ما در مورد سهم بیمه هنرمندان در بهار امسال 35 میلیارد تومان تامین اعتبار کردیم و سهم بیمه هنرمندان را تقبل کرده و به جای هنرمندان پرداخت کردیم. پس از آن برای همه اعضای صندوق اعتباری هنر کمک هزینه معیشتی 120 میلیارد تومانی تامین اعتبار کردیم که همه برای مشمولان فرهنگی هنری ادبی رسانه ای با 75 هزار عضو تامین اعتبار شده است. این امر در شرایط سخت کشور با همکاری و حمایت دولت انجام شده است، در خواست مرحله بعدی کمک هزینه مشابه را در دولت مطرح کردیم و همین کمک‌های معیشتی ماهیانه‌ای که قرار است به شهروندان پرداخت شود به هنرمندان نیز پرداخت خواهد شد، تسهیلات حمایتی کرونای 12 درصدی را در دو مرحله انجام دادیم. مرحله اول 418 میلیارد تومان تا به امروز پرداخت شده ، مرحله دوم تا سقف 1700 میلیارد تومان رایزنی کردیم. از دیگر تسهیلات دو مرحله وام 4 درصد است که از طریق صندوق کارآفرینی امید انجام می‌شود. مرحله اول 200میلیارد تومان تامین اعتبار شده و در حال فراخوان و ثبت نام مشمولان هستیم، مرحله دوم انشاالله در سقف 600 میلیارد تومان یعنی تا پایان سال 800 میلیارد تومان تامین وام کم بهره در اختیار اصحاب فرهنگ و هنر قرار خواهیم داد.

حیدری افزود: اصحاب فرهنگ و هنر دو دسته هستند، یک دسته شغل مستمر و اصلی آنان هنر است یک دسته شغل جانبی است و تفننی کار هنری انجام می‌دهند. ما به دلیل اینکه نمی‌توانیم موردی بررسی کنیم که بدانیم شغل اصلی فرد است یا تفننی کار هنری انجام می‌دهد، یک حکم کلی برای بیمه کردن هنرمندان دادیم، که به طور مثال اگر کسی سه سال فعالیت نکرده باشد نویسنده شناخته نمی‌شود. دلیل دیگر اینکه منابع ما محدود و تقاضاها فراوان و مستمر است، در حال حاضر 20هزار متقاضی در صندوق هنر داریم. سی هزار نفر عضو داریم که نتواستیم بیمه کنیم، البته این مشکل با تامین اعتبار مرتفع می‌شود. 

حیدری درخصوص حمایت از کسب و کارهای فرهنگی هنری نیز گفت: تمامی اصحاب فرهنگ و هنر با دل و جان در این حوزه فعالیت می‌کنند و ما با میزان اعتبارات موجود ناتوان از حل کل مسایل و مشکلات هنرمندان خواهیم بود. ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمامی همت خود را بر حل مسایل و مشکلات اصحاب فرهنگ و هنر گمارده‌ایم. در جلسه‌ای که با آقای منتظری، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس که از مدیران آشنا به فرهنگ و هنر هستند داشتیم، بیشتر به دنبال افزایش بودجه 1400 با هدف افزایش سقف بیمه هنرمندان بودیم و خبرها حاکی از این است که افزایشی هم داشتیم و امیدواریم که با همتی که مدیران کشور به این موضوع گمارده‌اند سال‌های آینده سال‌های روشن‌تری باشد.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها